Antistatiske og elektrisk ledende hjul

Elektrisk ledende (ESD) hjul og ruller er vigtige systemkomponenter i næsten alle brancher bl.a. medicinindustrien, elektronik og bilindustrien, sygehuse samt i den farmaceutiske og i den kemiske industri. Ligesom man benytter antistatiske og elektrisk ledende hjul i zoner med eksplosionsfare med henblik på at sikre mod statiske udladninger.

Anvendelse af hjul og ruller med antistatiske og elektrisk ledende egenskaber hjælper også med at forhindre smertefulde elektriske afladninger gennem brugeren af et køretøj og beskytter ligeledes en følsom last mod skader fra den elektrostatisk opbygning som kan genereres af transportvognen eller af det transporterede gods

Det store program fra Blickle omfatter mange forskellige hjulserier, der også kan leveres i ESD-versionerne -AS og -ELS. Ud over hjulbaner i gummi, kunststof og metal fås også hjulbaner i polyuretan i en elektrisk ledende udgave. Alle produkter fremstilles under den højeste kvalitetsstandard "Made in Germany" og de mange varianter giver endvidere mulighed for at tilbyde individuelle og kundetilpassede løsninger.

Læs mere
Vi anbefaler antistatiske hjul til produktionen i elektronikbranchen og robotindustrien. Statisk elektricitet kan nemlig skade elektriske komponenter, og i værste fald gøre produktet ubrugeligt.
Ring til os på +45 98 15 15 11
eller lad os ringe dig op
Bliv ringet op

Et hjul eller en rulle gælder som elektrisk ledende i henhold til hjul+rulle-standarderne (DIN EN 12530 – 12533), hvis deres ohmske modstand ikke overskrider 104Ω (artikelnr. tilbehør: -EL eller -ELS). Et hjul eller en rulle gælder som antistatisk, hvis deres ohmske modstand ikke overskrider 107 Ω (artikelnr. tilbehør: -AS).

For at kunne garantere disse krav, tester Blickle elektrisk ledende hjul på en særlig prøvebænk i henhold til DIN 12527. Måling foregår på 3 forskellige stillinger af hjulbanen. På den måde er der sørget for, at de anvendte hjul og ruller også afleder opstående elektrostatisk potentiale i kritiske anvendelsesområder. Under driften kan effektiviteten af ledningsevnen påvirkes af tilsmudsning af løbebelægningen eller andre påvirkninger fra omgivelserne og skal derfor kontrolleres med jævne mellemrum af brugeren.

Hos KS Gruppen kan vi vejlede dig til, hvilke hjul der passer bedst ind i din løsning, så du får de bedste hjul til din robot eller automation. Vi har oparbejdet et stort know-how omkring de udfordringer du måtte sidde med gennem de mange robot-projekter, vi gennem tiden har været med på. For slet ikke at tale om vores store ekspertise på hjul generelt. Vi vil gerne være en del af udviklingen, hvor vi kan spille ind med viden om hjulenes specifikationer, hvilken banetype der passer til de forskellige underlag mm. Og så stiller vi naturligvis vores CAD-tegninger til rådighed for dig. 

Kontakt os for rådgivning