Apparathjul til ethvert formål

Uanset om de små hjul skal sidde under laboratorieudstyr der ikke tåler for mange rystelser, eller under tungt teknisk udstyr, der skal transporteres på sarte, glatte gulve, skal hjulene udføre opgaven driftssikkert og optimalt.

Derfor har vi et bredt produktsortiment af apparathjul, i mange forskellige hjuldiametre, materialer og med forskellige egenskaber. Vi garanterer at vi finder nogle små hjul, der matcher dine behov, blandt vores 30.000+ standard hjulløsninger.

Apparathjul anvendes ofte til medicinske apparater, display standere, storkøkkenudstyr og lignende. Nedenunder ser du et lille udvalg af de forskellige typer apparathjul med forskellige monteringsløsninger vi tilbyder. 

Apparathjul anvendes bl.a. her:

Institutioner Butikker Kontorer
Hospitaler Laboratorier Industrikøkkener
Læs mere
Ens for alle vores apparathjul er, at de er skånsomme for underlaget og har en lav rullemodstand. Fås i Ø 35-150 mm med belastninger på 40-500 kg.
Ring til os på +45 98 15 15 11
eller lad os ringe dig op
Bliv ringet op

Hvilket materiale skal jeg vælge?

Materialevalget afhænger af det miljø hjulene skal køre i, samt hvilke krav du har til hjulet. Det kan være du ønsker at hjulene skal minimere vibrationer, være elektrisk ledende eller at de skal være afsmitningsfrie. Herunder fortæller vi kort hvilke egenskaber de forskellige materialer har.

Termoplastisk gummi-elastomer

TPA-hjulene er med grå termoplastisk gummi-elastomer, der er skånsomt overfor underlaget. Det giver både en høj kørekomfort og en støjsvag kørsel. De har en lav rulle- og drejningsmodstand, hvilket gør dem manøvredygtige.

Har en høj resistens overfor mange aggressive rengøringsmidler. Termoplastisk gummi-elastomer er temperaturbestandig fra -20°C til +60°C. Hårdhed er 85°±3° Shore A.

OBS! Dette materiale er olieholdigt og kan smitte af på sarte overflader.

Termoplastisk polyurethan

PATH-hjulserien er med termoplastisk, sprøjtestøbt polyurethan elastomer, der er skånende overfor underlagt. Materialet er elastisk og meget slidstærkt. Ydermere er det afsmitningsfrit og vibrationsdæmpende.

Bestandigt overfor mange aggressive midler, men kun betinget bestandig overfor varmt vand og vanddampe. Termoplastisk polyurethan er temperaturbestandig fra -30°C til +70°C, kortvarigt til +90° C. Vær obs på at bæreevnen nedsættes ved temperaturer over +35° C. Materialets hårdhed ligger på 92°± 3°, 94°± 3° eller 98°± 2° Shore A.

Massivgummi

VPA- og VGA hjulene er med massivgummibane, der er meget skånsom ved underlagt. Gummien er stødfast og vibrationsdæmpende. Fås i farverne sort, mørkegrå eller grå.

Massivgummihjulene er bestandige mod mange aggressive stoffer, dog ikke mod olier. Kan anvendes i temperaturer fra -30°C til +80°C. Hårdhed er 80°+5°/-10° Shore A.

Polyamid

POA-hjulserien er i polyamid, der er et termoplastisk kunststof. Materialet er slagfast, særdeles slidstærkt og korrosionsbestandigt. Apparathjul i polyamid er afsmitningsfrie og har en lav rullemodstand. Det er velegnet til steder med høje hygiejnekrav, da de både er luft- og smagsfrie og resistente overfor mange aggressive midler - dog ikke overfor mineralske syrer, oxidanter, klorfluorcarboner og tungmetal saltopløsninger.

Polyamid er temperaturbestandig fra -40°C til +80°C, kortvarigt kan højere temperaturer tillades. Vær obs på at bæreevnen nedsættes ved temperaturer over +35°C.

OBS! Polyamid kan optage og afgive fugt, hvorfor der er mulighed for, at der optræder dimensionsændringer afhængig af luftfugtigheden og temperaturen.

Polyurethan-elastomer Blickle Extrathane

VSTH-hjulserien er med polyurethanbane Blickle Extrathane®, der er en af Blickles egne polyurethan-elastomer blandinger. Materialet er elastisk, afsmitningsfrit, særdeles slidstærkt og skånende overfor underlagt. Apparathjul med Blickle Extrathane® har en minimal rullemodstand og dermed en god manøvredygtighed.

Det er resistent overfor mange aggressive midler og UV-stråling - dog ikke varmt vand, vanddampe, varm fugtig luft og aromatiske opløsningsmidler. De er temperaturbestandig fra -30°C til +70°C, kortvarigt op til +90°C.
Ved temperaturer under -10°C stiger materialets stivhed. Hårdheden ligger på 92°±3° Shore A.

Kontakt os for rådgivning