Pladevogne til de tunge og uhåndterlige opgaver

Arbejder du i byggebranchen og håndterer du ofte store plader eller meget langt gods? Så kender du til, at det kan være en ret besværlig opgave, og af og til kræver nogle uhensigtsmæssige arbejdsstillinger og tunge løft. Stop med at udsætte dig selv med fare for arbejdsskader. Løsningen er lige her; pladevogne.

Pladevogne fås i mange forskellige designs og størrelser, alt efter hvad det er for nogle plader du skal håndtere. Største bonus med en pladevogn er, at du undgår de akavede arbejdsstillinger. Samtidig undgår du også at tabe pladerne, så de bliver beskadiget. Det er særlig vigtigt ved transport af sarte materialer, såsom gipsplader og glasplader.

Pladevogne er med til at effektivisere din arbejdsgang, da du kan transportere flere plader på én gange.

Læs mere
Træk og skub af kørende materiel kan medføre skader i knæ, ryg og skuldre, da håndtering og manøvrering giver stor kraftpåvirkning på kroppen. Ergonomiske vogne kan afhjælpe lasten.
Ring til os på +45 98 15 15 11
eller lad os ringe dig op
Bliv ringet op

Pladevogn til store plader

Til håndtering af store plader, der er ret uhåndterlige, har vi en stor pladevogn. Pladevognen kan laste mange plader på hver side, og tåler en kapacitet på op til 500 kg. Du kan også tilkøbe nogle bærearme til at sætte på tværstiverne, således du kan fragte lange brædder, ruller o.lign. På den måde får du en alsidig og fleksibel vogn til transport af diverse byggematerialer.

Pladevogn med bøjler

De lidt mindre pladevogne består af en vognbund med 7 huller i hver ende, hvor der kan isættes metalbøjler. Metalbøjlerne kan flyttes rundt, så de passer i dybden med det materiale du transporterer. Ydermere kan du også transportere kasser, andre byggematerialer eller værktøj på vognen, sammen med pladerne.

Pladehunde til smart transport af plader

Skal du transportere et mindre antal plader, kan du anvende en pladehund. Den tager det tunge læs, så du slipper for utilsigtede løft og vrid i kroppen. Dermed minimerer du risikoen for arbejdsskader, og kan transportere flere plader af gangen, uden at holde hvil undervejs. Er der tale om store plader, anbefaler vi stadig at der er 2 personer til at håndtere pladerne – en i hver ende.

Pladehundene fås både med luftgummihjul og punkterfrie hjul. Vælg hjultype alt efter hvilket underlag du skal køre på. Er der mange mindre forhindringer, såsom dørtrin, småsten mm., vil vi anbefale luftgummihjul, da de kører letter over disse forhindringer.

 

Pladekærre – en ergonomisk løsning

En pladekærre er faktisk en pladehund med håndtag på. Det gør den både mere håndterbar og stabil at køre med. Pladen lastes og læner op ad håndtaget, så den står stabilt. Grundet håndtaget, håndteres pladekærren i en ergonomisk korrekt arbejdshøjde. En af pladekærrerne har sågar udtrækkelige håndtag, således større plader også kan transporteres på den.

Gipspladevogn - en praktisk arbejdsstation

Med en gipspladevogn med tilt, sikre du en ergonomisk arbejdsgang i håndtering af store gipsplader. Gipspladerne løftes op af to personer, hvorved gipspladevognen tiltes, således vognen bliver til en mobil arbejdsstation. Her kan du måle ud og skære pladerne i en korrekt arbejdshøjde på 900 mm. Gipspladevognen har en bæreevne på 500 kg.

Gipshejs

Er du håndværker og kender til de mange gentagende arbejdsstillinger med armene over hovedet, mens du monterer gipsplader? Det er ikke særlig behageligt i længden vel? Med et gipshejs slipper du for selv at mosle med pladerne over hovedet, mens du står og famler med en skruemaskine i den anden hånd. Gipshejset hæver gipspladerne op og holder dem, så du har begge hænder frie til at montere dem. Gipshejsene er højdejusterbare fra 1790 mm til 3000 mm. Vi har to udgaver; en der kører lige op, og et gipshejs med tilt. Den med tilt anvendes til steder med skrå lofter.

Kontakt os for rådgivning