Hjul i støbejern eller stål

Metalhjulbaner har ekstremt høj belastningsevne og bevarer deres brudstyrke og hårdhed i et stort temperaturspænd.

En ulempe er, at de udøver et relativt højt fladetryk. Hjul i stål eller støbejern er altså ikke skånsomme mod underlaget, hvilket skal tages i betragtning, når de bruges med belastning.

Støbejernshjul

Blickle støbejernshjul er fremstillet af robust lamelformet EN-GJL-250 (GG 25) grå støbejern, der opfylder DIN EN 1561 / ISO 185 standarder eller EN-GJS-400–15 (GGG 40) støbejern med kuglegrafit, der opfylder DIN EN 1563 / ISO 1083 standarder. Støbejern er ekstremt robust og slidstærkt og kan bruges i temperaturer mellem -100 °C og +600 °C. Grafitkomponenten betyder at støbejernet har selvsmørende egenskaber ved brug af glidelejer og øger samtidig korrosionsbestandigheden.

Stål

Stålhjul er lavet af varmebehandlingsstål, der er særdeles velegnet til hjul.
De har højere belastningsevne sammenlignet med hjul, der er lavet af gråt støbejern og er derfor mere bestandige overfor dynamiske belastninger. Stålhjul udøver dog et større fladetryk sammenlignet med støbejernshjul.

Læs mere
Vi har mere end 55 års erfaring indenfor arbejdet med både hjul og transportmateriel, så vi er din ekspert på området
Ring til os på +45 98 15 15 11
eller lad os ringe dig op
Bliv ringet op

Hærdede stålhjul og hjul i støbejern til de tunge opgaver

I forbindelse med valget af hjul til sværlast, bør du overveje, hvilket miljø hjulene skal bruges i:

  • Hvor høje / lave temperaturer skal de anvendes ved?
  • Hvor høj belastning skal de kører med?
  • På hvilket underlag skal de anvendes?

Vi kan levere løse støbejernshjul eller hærdet stålhjul, til brug ved ekstremt høj belastning, eller til brug ved meget høje temperaturer på op til +600°C.

Transporthjul til alle brancher

KS Gruppen repræsenterer den tyske hjulproducent Blickle Räder+Rollen GmbH i Danmark i Danmark og i samarbejde med dem tilbyder vi mere end 30.000 standard hjulløsninger inden for kategorien transporthjul. Og skulle du stå med en udfordring - et af vores standard hjul ikke kan løse - har vi mulighed for at udvikle en specialløsning til dig.

Kontakt os for rådgivning