Specialudviklede ruller var vejen frem

Enable A/S (tidligere Blaaholm) fik udviklet nogle specialruller der gav en øget lastekapacitet på 25% samt forbedrede sikkerheden. Endnu en bonus ved den nye løsning var, at rullerne nu var mindre komplicerede at installere, hvilket var med til at reducere omkostningerne.

Enable A/S i Esbjerg er en maskinvirksomhed der udvikler, konstruerer og fremstiller maskiner og specialløsninger. De opererer indenfor forretningsområderne; vindindustri, tårnproduktion, automation og service.

Under enormt pres

Enable udvikler og fremstiller bl.a. rullebukke til produktion af vindmølletårne. Disse tårne vejer omkring 1.000 tons. Rullebukkenes opgave er at rotere de enkelte tårnsegmenter, så de kan svejses sammen. For at rullebukkene kan klare den høje lastekapacitet, har løsningen været at placere 4 hjul ved siden af hinanden på en aksel. Det kræver en betydelig akseldiameter, da akslen er under enormt pres.

Fra 4 hjul til én rulle

For at lette belastningen på akslen, var Enable på udkig efter én rulle der kunne afløse de 4 hjul. Her indgik de et tæt samarbejde med os. Vi satte dem i forbindelse med ingeniørerne fra udviklingscentret hos Blickle i Tyskland. I fællesskab fik vi udviklet en innovativ løsning med én rulle med Extrathane polyurethanbane med en løftekapacitet på 100 tons, hvilket var en 25% forbedring sammenlignet med de 4 hjul.

Den nye rulle var med et stabilt stålhjulscenter forstærket med 2 midterstænger i det indre af rullen. Det specielle design af hjulcentret fordelte belastningen jævnt på akslen. Herved kunne akseldiameteren nedsættes samtidig med at lastekapaciteten var forøget.

Blickle har netop bevist deres innovative tilgang og løst en udfordring på fornemmeste vis, udtaler Thomas Thyssen, Product Manager / Business Development Manager.

Mindre kompliceret og reducerede omkostninger

Endnu en fordel ved at gå fra 4 hjul til én rulle har været, at rullen er mindre kompliceret at installere end de 4 hjul var. Derudover er materialeomkostningerne reduceret, da de nu anvender en mindre akseldiameter.

Tilbage til oversigten
“Blickle har netop bevist deres innovative tilgang og løst en udfordring på fornemmeste vis”
Thomas Thyssen
Product Manager / Business Development Manager
Tilbage til oversigten