Langt mindre asen og masen med de rette hjul

KM Rustfri fik forbedret arbejdsmiljøet betragteligt ved at skifte hjul på tunge transportvogne i produktionen. KS Gruppen afdækkede behovet og fandt de rette hjul fra Blickle til opgaven.

KM Rustfri i Skive har specialiseret sig i udvikling, produktion og salg af rustfrie fittings. De er i dag en af de førende virksomheder i Europa på dét marked, og virksomheden leverer en del fittings til fødevare- og medicinalindustrien.

Svært håndterbare vogne

Når virksomheden får leveret rustfrie rør til produktionen, kommer de i nogle store aflange kasser, der vejer mellem 500 og 1.000 kg. Disse kasser blev hidtil transporteret ind i produktionen på nogle specialvogne med luftgummihjul.

En del af medarbejderne var frustrerede over, at vognene var svære at håndtere. Det krævede altid to mænd, der hev og sled for at få vognene ind i produktionen, siger Jesper Selch, der er sikkerhedsrepræsentant ved KM Rustfri. 

Nye hjul uden luft gav forskel

Problematikken havde rod i, at luftgummihjul har en høj igangsætnings- og rullemodstand ved stor belastning. Der skal dermed bruges mange kræfter til at bringe vognen fra stilstand til bevægelse, og derefter kræver det også en del kræfter at holde vognen i bevægelse. Desuden tabte luftgummihjulene ofte luft, så der blev brugt en del tid på at tjekke og vedligeholde hjulene.

Med hjælp fra KS Gruppens konsulent blev luftgummihjulene skiftet ud med sværlasthjul med polyurethanbane Blickle Besthane® (nærmere bestemt
L-ALB 250K-3). Blickle Besthane® er kendt for at have en meget lav igangsætnings- og rullemodstand samtidig med de har en høj belastningsevne selv under bevægelse.

Vi kan virkelig mærke en forskel i hverdagen, hvor vognene nu kan skubbes med så lidt kraft, at én mand kan klare opgaven, siger Jesper Selch.

Det har medvirket til et bedre arbejdsmiljø, da risikoen for belastningsskader er minimeret. Derudover har det frigivet en mand til at varetage andre opgaver.

Tilbage til oversigten
“Vi kan virkelig mærke en forskel i hverdagen, hvor vognene nu kan skubbes med så lidt kraft, at én mand kan klare opgaven”
Jesper Selch
Sikkerhedsrepræsentant, KM Rustfri
Tilbage til oversigten