Minimale vibrationer med bløde hjul

Mega Overflade Teknik fik forbedret arbejdsgangen og mindsket rystelserne ved at skifte fra hårde nylonhjul til bløde polyurethanhjul på deres lakerevogne. Nu ligger de nymalede elementer meget mere sikkert på vognene.

 

Mega Overflade-Teknik i Sønder Felding er med sine mere end 26 års erfaring en af de førende i Danmark inden for industrilakering. De klarer alt inden for industrilakering; lakering af låger og døre, lakering af træ, brandlakering, oliering mm.

Vibrationer til fare for produkterne

Virksomheden lakerer både stort og småt, og emnerne kan veje op til 1.000 kg. De bliver transporteret rundt på lakerevogne med nylonhjul. Når de kører med lette emner, så hopper de meget let, hvilket er skidt for nymalede produkter, der let kan blive beskadiget i lakeringen. Når de kører med tunge emner, har de lidt udfordringer med rullemodstanden.

De bløde hjul absorberer vibrationerne

Problematikken lå i, at nylonhjul er hårde, og den mindste ujævnhed i underlagt forplanter sig hele vejen op igennem vognen. Ligeledes skal gulvet være helt rent, for at nylonhjulene kører jævnt. Hvis der ligger nogle småsten el.lign. på gulvet, bremser nylonhjulet.

Med vejledning fra KS Gruppens konsulent blev nylonhjulene skiftet ud med sværlasthjul med polyurethanbane Blickle Extrathane®. Disse hjul har en elastisk blød bane, der er skånsom for underlagt og let kører over mindre ujævnheder, uden det giver vibrationer. Ydermere har de en lav rullemodstand, dvs. der ikke skal bruges mange kræfter for at holde dem i bevægelse.

Vi er overrasket over hvor stor en forskel hjulene har gjort. Hjulene kører let selv ved belastning og de absorberer og fjerner størstedelen af vibrationerne, så vores emner ligger mere sikkert på reolerne, siger Henrik Sørensen, indehaver af Mega Overflade-Teknik.

Tilbage til oversigten
“Vi er overrasket over hvor stor en forskel hjulene har gjort. Hjulene kører let selv ved belastning og de absorberer og fjerner størstedelen af vibrationerne.”
Henrik Sørensen
Indehaver, Mega Overflade-Teknik
Tilbage til oversigten