Mobilitet er vigtigt

Når du arbejder med rehabilitering, ved du, at mobilitet er en vigtig faktor for at få en god hverdag. Det gælder ikke kun dine patienter, men også dig selv i din arbejdsdag. Du skal fx flytte rundt på dit udstyr mange gange i løbet af en dag og meget af det er store apparater og tungt udstyr. Så hvis hjulene er slidte eller kører dårligt, kan det være meget besværligt. Det kan udsætte dig for stor belastning og give dårlige arbejdsstillinger som kan resultere i overbelastning af led og muskler og måske ende med sygemelding.

De rigtige hjul forbedrer arbejdsmiljøet

At sikre et godt arbejdsmiljø er derfor essentielt og kræver det helt rigtige udstyr. Når vi snakker hjul, er der flere aspekter i det. Rulle- og igangsætningsmodstand er en af de vigtigste. Hvis du ikke har hørt begreberne før, så vil det sige, den kraft der skal til for at sætte fx en vogn i bevægelse og holde den kørende. Er modstanden for høj, kræver det for mange kræfter at flytte udstyret, og kroppen udsættes for stor belastning. Her har valg af den rigtige banetype ift. underlag stor betydning. Når vi nu snakker banetype, så er det vigtigt at fremhæve, at vi også har afsmitningsfrie hjul, så i slipper for mærker på gulvene.

En anden faktor der spiller ind i jeres branche er, at hjulene nogle steder skal leve op til hygiejne- og sikkerhedsstandarder. Her har vi et bredt udvalg af rustfrie hjul og kunststofhjul. Alle vores hjul er af højeste kvalitet, og er ISO-certificerede.

Slip for utilsigtet bevægelse

Har du udstyr eller personlifte, hvor det er vigtigt at udstyret ikke flytter sig, når det ikke skal, kan hjul med dødmandsbremse være vejen frem. Det specielle ved hjul med dødmandsbremse er, at de altid er låst, og dermed er udstyret - hvorpå hjulene er monteret - også låst. Bremsen deaktiveres først når du trykker håndtaget ind. Dermed har du 100% kontrol over dit rullende udstyr.

Et bedre ergonomisk arbejdsmiljø

Ergonomi i hverdagen er mange ting. De rette hjul under udstyret er én ting, men vi har også fokus på aflastningsmåtter og ergonomiske arbejdsstole, herunder behandlerstole. Men også vogne og andet transportmateriel til at flytte ting med, er en del af en ergonomisk hverdag, hvor man skal fokusere på at minimere løft og have de rette arbejdsstillinger.

Aflastningsmåtter er prisværdige ved længerevarende stående arbejde, da de aflaster ledende og øger blodcirkulationen. Dermed kan man holde til at stå op i længere tid uden at blive øm i muskler og led. Måtterne fås til forskellige miljøer, også miljøer med høje hygiejnekrav.

Speciallavet løsning til dig

Har du en helt specifik opgave, en standardvogn ikke kan håndtere, har vi over 50 års erfaring med at specialdesigne vogne efter kundens kravspecifikationer. Dette sker i tæt samarbejde med dig, hvor vi først laver udregninger og tegninger. Når disse er godkendt, laves der en prototype til test. Endeligt sættes de i produktion, når du har godkendt prototypen.

Hvis du har brug for mere personlig rådgivning, kommer vores kørende konsulenter meget gerne uforpligtende forbi og ser på din konkrete sag, problemstilling eller hvad du ellers gerne vil have vores besyv med på.

Vi glæder os til at høre fra dig!

Tilbage til oversigten

Relevante løsninger til dig